Hoe je telefoon je gelukkiger kan maken?

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 12:12

Wil je je negatieve zelfpraat de mond snoeren?

Hier is een situatie waarin de juiste schermtijd kan helpen.

Onderzoek suggereert dat het kijken naar ontzagwekkende momenten kan helpen om een ​​betere gezondheid en geluk te ontsluiten.

 

Wetenschappers ontdekten dat inspirerende video's de stemming en het algehele welzijn verbeteren.

Meer specifiek rapporteerden personen die ontzagwekkende video's bekeken, een vermindering van 14 procent in stressniveaus en een toename van 25 procent in geluk.

 

Als je ontzag hebt, activeert het het deel van de hersenen dat je negatieve zelfpraat tot rust kan brengen. Door de negativiteit te overstemmen, heb je meer ruimte voor positiviteit, wat een domino-effect creëert dat het algehele welzijn verbetert.

 

Het ontzag kan worden veroorzaakt door alles, van een ongelooflijke atletische prestatie tot een adembenemende zonsondergang.

 

Dit onderzoek daagt de veronderstelling uit dat welzijn alleen kan worden bereikt door directe ervaringen in de echte wereld. Het suggereert dat zelfs virtuele ervaringen je gezondheid en geluk kunnen beïnvloeden.

 

Wil je de kracht van ontzag in je eigen leven benutten? Zoek naar ontzagwekkende video's of vind dingen die je indrukwekkend vindt, of het nu gaat om het bezoeken van kunstexposities en musea, of het kijken naar je favoriete sport of activiteit.

 

Bron: Arnold Schwarzenegger

Arnold's Pump Club

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.