Let’s Take Shots!

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 14:38

Hier is een eenvoudige tip om u te helpen uw bloedsuiker onder controle te houden zonder een continue glucosemonitor nodig te hebben of u druk te maken over alles wat u in uw mond stopt.

Onderzoek suggereert dat een shot eiwit per dag een verhoogde bloedsuikerspiegel op afstand kan houden.

In de studie wilden onderzoekers begrijpen hoe een lage dosis wei-eiwit de bloedsuikerspiegel en hormonale reacties bij magere en zwaarlijvige mensen zou kunnen beïnvloeden. Ze schreven 60 deelnemers in en verdeelden ze in twee groepen, die elk ofwel de wei-eiwitshot of een placebo-drankje consumeerden voordat ze een kom Cheerios aten.

Deelnemers die wei-eiwit voor hun maaltijd dronken, ervoeren een lagere bloedsuikerspiegel en insulinespiegels dan degenen met de control drank. Concreet leidde het eiwitschot tot een verlaging van de bloedsuikerspiegel met 28 procent.

Het idee dat eiwitten een gezonde bloedsuikerspiegel ondersteunen, is niets nieuws. Het toevoegen van eiwitten aan een maaltijd - of het nu een plantaardige of dierlijke bron is (denk aan alles van tofu of linzen tot eieren of vlees) - kan de spijsvertering helpen vertragen en grote insulinepieken voorkomen. Maar deze studie toonde aan dat zelfs een kleine dosis wei-eiwit - de deelnemers dronken 15 gram eiwit, wat minder is dan één schepje van de meeste poeders - de klus kan klaren.

Vergeet niet dat het normaal is dat uw bloedsuikerspiegel stijgt na een maaltijd. Het wordt pas problematisch als het heel hoog stijgt en hoog blijft. Om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden, volgt u tool #2 en voegt u bij elke maaltijd eiwitten en vezels toe.

Bron: Arnold Schwarzenegger
Arnold's Pump Club

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.