5 fantastische voorbeelden van guerrilla-marketing

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 13:24

Guerrillamarketing is een mooie vorm van marketing om je klanten te bereiken, te enthousiasmeren en te inspireren. Als Heldenmerk is het belangrijk om je fans bewust te maken van jouw verhaal. Voordat we naar fantastische voorbeelden gaan kijken, even de term Guerrillamarketing verduidelijken. De definitie van guerrillamarketing volgens wikipedia:
“Guerrillamarketing is een marketingtechniek die poogt om met beperkte middelen een groot resultaat te bereiken. Guerrillamarketing is erop gericht om in een zeer korte tijd veel media-aandacht of aandacht van publiek te behalen. Veelal zijn deze kosten een fractie van de kosten die dure campagnes met zich meenemen.
Omdat het vaak om ludieke acties of een bijzondere stunt gaat, is het bij guerrillamarketing veelal kosteloos om de reclameboodschap te verspreiden. Blogs, radio en televisie zijn bij een goede stunt graag bereid om de campagne te melden als nieuws of curiositeit. Het kost de onderneming niets maar stelt hen wel in staat een groot publiek te bereiken.”
In dit artikel ontvang je toffe voorbeelden van guerrillamarketing.

De rol van guerrilla-marketing
Nog te vaak wordt een guerrilla-campagne geen succes. Er is dan te weinig nagedacht over de rol die guerrilla-marketing binnen de marketingstrategie speelt. Het is verstandig om eerst te kijken naar de marketingstrategie van je merk, alvorens je na gaat denken welke technieken je gaat toepassen. Guerrilla-marketing is een techniek om de merkherkenning en merkbekendheid te vergroten.
Het is belangrijk dat je daarnaast nadenkt over de andere onderdelen binnen de marketing. Wij noemen dit de marketingprogramma’s voor je merk. De herkenning en bekendheid van je merk zijn een onderdeel van de marketingprogramma’s. Maar denk ook na over hoe je van deze bekendheid klanten genereert. Of hoe je van klanten ambassadeurs maakt.

5 fantastische voorbeelden van guerrilla-marketing
https://creatingheroes.nl/5-fantastische-voorbeelden-van-guerrilla-marketing/#:~:text=Blogs%2C%20radio%20en%20televisie%20zijn,je%20toffe%20voorbeelden%20van%20guerrillamarketing

Bron: https://creatingheroes.nl/
Foto: https://lnkd.in/ehPZK-4p

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.