Stijgende aantal geestelijke gezondheidsproblemen

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 16:40

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om iets te doen aan het stijgende aantal geestelijke gezondheidsproblemen waar kinderen en jonge volwassenen tegenwoordig mee te maken hebben. Met sociale media, druk van leeftijdsgenoten, verwerkt voedsel en een steeds complexere wereld is het geen verrassing dat geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

Een van de belangrijkste factoren voor het behouden van een goede geestelijke gezondheid is een gezond lichaam. Als ouder, verzorger of verantwoordelijke volwassene heb je de macht om de gezondheid en het geluk van de kinderen en jongvolwassenen die je onder je hoede hebt te ondersteunen door hen te helpen gezonde keuzes te maken.

Een gezond lichaam betekent evenwichtig eten, voldoende slapen en lichamelijk actief blijven. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 1 op de 6 jongeren tussen 10 en 19 jaar een psychische aandoening. Deze aandoeningen kunnen depressie, angst, bipolaire stoornis of eetstoornissen zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen dat geestelijke gezondheid niet alleen met het verstand te maken heeft. Onderzoek toont aan dat er een diepgaand verband is tussen lichaam en geest. Het verbeteren van het negatieve in hun lichaam kan dus helpen om de geestelijke gezondheid van een adolescent te verbeteren. Het is essentieel om voedingsproblemen, een zittende levensstijl en andere ongezonde gewoonten die kunnen bijdragen aan een slechte geestelijke gezondheid aan te pakken.


Het voedsel dat we in ons lichaam stoppen kan een grote invloed hebben op onze geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat diëten met veel bewerkte voedingsmiddelen, suiker en ongezonde vetten verband houden met depressie, angst en andere geestelijke gezondheidsproblemen. Ook een gebrek aan specifieke voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren, B-vitamines en magnesium, kan het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen verhogen.

Als ouders, verzorgers of voogden is het belangrijk om gezonde gewoonten aan te leren en kinderen en jongvolwassenen aan te moedigen om keuzes te maken die hun geestelijke en lichamelijke gezondheid ondersteunen. Dit kan zo eenvoudig zijn als samen voedzame maaltijden bereiden, manieren vinden om als gezin actief te zijn en een regelmatige bedtijd routine instellen. Het is ook belangrijk om de communicatielijnen open te houden en een veilige en ondersteunende ruimte te creëren waar kinderen en jongvolwassenen over hun emoties kunnen praten. Geestelijke gezondheid is een essentieel onderdeel van het algehele welzijn en iedereen kan baat hebben bij steun en begrip.

Laten we in deze nationale bewustwordingsmaand voor de geestelijke gezondheid van minderheden de tijd nemen om geestelijke gezondheid prioriteit te geven, onze jongeren te steunen en samen te werken aan een mentaal gezondere wereld. Vergeet niet dat het hebben van een gezond lichaam een essentieel onderdeel is van het bereiken van een goede geestelijke gezondheid en dat de keuzes die we vandaag maken een blijvende impact kunnen hebben op de toekomst.

Met liefde en licht,

Bron Dr. Christina Rahm

 

ROOT schenkt je een GRATIS Social Sharing Franchise Concept met website en Online Shop in 60 landen wereldwijd.

Registreren bij Root is GRATIS en vrijblijvend met heel wat voordelen.

Klik op de aanbevelingslink: https://therootbrands.com/my-account/jan.pachen/

ROOT is momenteel 1 van de snelst groeiende bedrijven in de USA, die nu de doorstart maken in Europa.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.