Sometimes less is more...

Gepubliceerd op 19 april 2022 om 15:06

Soms is minder meer...

 

Je kent vast wel het fenomeen dat je al vroeg enthousiast je werkplek betreedt - en als je 's avonds weer weggaat heb je het gevoel dat je "niets" hebt gedaan.

 

Naast alle dringende (maar niet zo belangrijke!) taken, zijn de echt belangrijke (maar helaas niet zo dringende!) taken opnieuw ongedaan gemaakt.

 

Een veelvoud aan telefoontjes, onderbrekingen, maar ook afleiding (voor de honderdste keer naar sociale media gaan...) zorgden ervoor dat je het druk had, maar die dag nog niet veel vooruitgang boekte.

 

Succesvolle mensen zijn er daarom in geslaagd om de belangrijke taken voorrang te geven boven de dringende.

 

Succesvolle mensen hebben hun doelen en controleren voortdurend hun activiteiten om te zien of de taken die ze momenteel doen (willen/moeten) hen daadwerkelijk dichter bij hun doelen brengen.

 

Als je 's avonds klaar bent met je werk, schrijf dan voor de volgende dag op welke taken je het eerst doet als je begint te werken. Schrijf dit op een stuk papier en leg het op je bureau (anders verwijder je alles op je bureau dat afleidt!). En als je de volgende dag aan het werk gaat, laat dan alles achter, zet je telefoon uit, hang een "Niet storen"-bordje op je deur - en concentreer je totdat je de eerste en tegelijkertijd belangrijkste taak hebt voltooid! Als je dit 30 dagen kunt doen, wordt het een gewoonte en als je eenmaal deze gewoonte hebt aangeleerd, verdubbelt je inkomen alleen al door deze enkele actie!

Bron: Jürgen Höller 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.